tisdag 4 augusti 2009

AURIAN - En magikers saga

*Titel: Aurian
*Författare: Maggie furey
*Kategori: Fantasy
*Serie: Ja, 8 delar
*Alla böcker
utgivna på svenska? Ja
*Finns att köpa i handeln?
Ev, dock lätt att få tag på.
Tips: kolla någon av länkarna
till vänster





Aurian tillhör magikernas släkte. Hon förs till magikernas borg i staden Nexis, där hon ska bli upplärd i de olika magiska konsterna. Magikernas ledare, Miathan, har planer för henne, men Aurian drar sig undan honom och får vänner bland människorna. Forral, som är kapten för vaktstyrkan, undervisar henne i stridandets konst och blir hennes vän.

Hon förälskar sig i Forral och lyckas övertyga honom om att det inte gör något att de tillhör olika släkten. Deras kärlek är stark och vacker och snart är Aurian gravid. När Miathan upptäcker att Aurian och Forral ska ha barn blir han rasande. Han vill själv ha Aurian; både som maka och som undergiven tjänare.

Under striden som följer använder Miathan en av Maktens reliker. Han väcker därmed onda makter till liv, och Aurian tvingas fly för sitt liv.

Hon inser skräckslagen att hon måste finna de övriga av Maktens reliker för att rädda världen undan Miathans galenskap och därmed dess undergång.

Aurian är första boken av åtta.




























Den här serien har jag sträck läst tre gånger med några års mellanrum.
Den har verkligen allt, kärlek,starka huvudpersoner,fantasins förtrollning.
Serier som är långa brukar ofta tendera bli långtråkiga och älta samma saker och har alltid någon bok som man måste tvinga sig igenom, denna serier har ett nytt äventyr i varje bok och man längtar verkligen tills man läst ut en så man kan börja på en ny.















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar